Boer-3

Wie zijn wij?

evenvoorstellen

ilse

Mijn naam is Ilse van Harten – van de Klippe en ik woon in Balkbrug.

Als kind wist ik het al: ik wil later met dieren werken! Ik vind het heerlijk om de dieren te voeren en te verzorgen. Mijn ouders hebben een boerderij en als kind hielp ik dan ook mee. Zo hielp ik mijn vader met melken en koeien scheren.

Op 23 augustus 2013 ben ik getrouwd met mijn man Reyer en samen hebben we twee kinderen, Ruben (2015) en Tessa (2017). We wonen op een boerderij in Balkbrug. Hier hebben we koeien en kalveren. Ik houd me met name bezig met kalveren en de veeadministratie.

In 2012 ben ik afgestudeerd als leerkracht. Sinds augustus 2017 werk ik op EBS de Fontein in Hoogeveen. Ik vind het geweldig om kinderen les te geven en dan vooral het lesgeven over de natuur en alles wat met de boerderij te maken heeft! Een fijne afwisseling om te werken op de boerderij en in het onderwijs!

Ik zie er naar uit om jullie te ontvangen op de boerderij!

Groetjes, Boerin Ilse

 

 

 


willeke2

Mijn naam is Willeke van der Veen – van Harten en ik woon in Collendoorn.

Samen met mijn man Gerwin, dochter Esther en zoon Lucas woon ik op een boerderij in Collendoorn. Wij hebben rosé kalveren en een paar duizend legkippen. Wij hebben ook een hond, ze heet Kyra. Wonen op de boerderij is heerlijk, wij genieten van de rust en de ruimte rondom ons huis. Onze dochter van bijna drie is al een kleine boerin, als papa de kalfjes gaat voeren gaat ze graag mee. Of met papa op de trekker, of mee naar het land enz.

Het boerenleven ken ik al van jongs af aan. Mijn ouders en broer en schoonzus runnen een melkveebedrijf in Balkbrug. Het was altijd gezellig om samen aan de keukentafel koffie te drinken of te eten. Het was echt een familiebedrijf, nog steeds kom ik er met veel plezier. Eerder was ’s zomers pakjes halen van het land een hoogtepunt, af en toe mocht ik trekker rijden, dat was erg leuk.

Sinds 2010 werk ik in het basisonderwijs. Ik geniet van de spontaniteit van kinderen. Ze zijn zo eerlijk en vragen gewoon als ze iets willen weten.

Het boerenleven en het onderwijs willen wij als Boer-3 graag combineren. Graag laten wij kinderen zien waar de melk vandaan komt en het voedsel voor de koeien.

Komen jullie een keer met jullie klasgenoten bij ons op de boerderij?

Groetje, Boerin Willeke.

 

 

Mijn naam is Petra Warmelink – van Harten en ik woon in Stegeren

petra3

Mijn ouders hebben een boerderij en van jongs af aan was ik tussen de dieren te vinden. Mijn vader heeft koeien en mijn opa had schapen.  Een lammetje wat niet bij de moeder kon drinken, voerde ik met de fles. Ik noemde haar Katrien, als volwassen ooi kreeg zij zelf lammetjes. Zo ontstond er een kudde schapen.

Naast mijn passie voor dieren, vind ik het ook mooi om met kinderen te werken. Ik werk als leerkracht op basisschool de Spreng-el in Ane.

Op 7 juni 2013 ben ik getrouwd met Arjan, een boer uit Stegeren.
Inmiddels zijn wij de trotse ouders van 2 zonen. In 2016 is onze oudste zoon Florian geboren en onze zoon Lennart in 2018.

In Stegeren hadden we een boerderij langs de Vecht. De stal en de melkstal waren toe aan vernieuwing.  In Dedemsvaart hebben we meer mogelijkheden om verder te boeren, vandaar de keus om te verhuizen. Ongeveer 100 jaar heeft de familie Warmelink een boerderij gehad in Stegeren.  31 januari 2017 zijn de koeien verhuisd van Stegeren naar de nieuwe stal in Dedemsvaart.
In de serrestal wordt er gemolken met een VMS (vrijwillig melksysteem), een melkrobot.

Ben jij benieuwd hoe dat werkt? Kom dan kijken bij ons op de boerderij.

Groetjes, Boerin Petra.